Systemen

Single split airconditioning systeem
airconditioning-single-systeemAls er maar een ruimte gekoeld of verwarmd moet worden, is het single split airconditioning systeem een goede oplossing. Het bestaat uit één binnenunit (bijvoorbeeld een wand- of vloermodel) die in de ruimte wordt geplaatst en één buitenunit, die buiten wordt geplaatst, bijvoorbeeld op het dak of tegen een muur.
De binnen- en buitenunit zijn door middel van dunne leidingen en een elektra- kabel met elkaar verbonden.

Multi split airconditioning systeem
airconditioning-multispit-systeemAls er meerdere ruimtes verwarmd of gekoeld moeten worden is het multi split airconditioning systeem de beste keuze. Het bestaat uit meerdere binnenunits die aan één buitenunit worden gekoppeld. De delen zijn met elkaar verbonden door middel van dunne leidingen en een elektrakabel per binnenunit. De binnenunits zijn apart te bedienen.

VRF-systeem
airconditioning-vrf-systeemHet VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem waarmee u kunt koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Op één centrale buitenunit worden meerdere binnenunits aangesloten. Elk binnendeel is onafhankelijk te regelen en is verkrijgbaar als wand-, vloer-, plafond-, cassette- en kanaalmodel. Het VRF-systeem wordt vaak bij grotere kantoorpanden, zorgcentra, hotels en sportcentra toegepast.

Invertertechniek
airconditioning-inverter-syteemAl onze systemen werken volgens het inverterprincipe. Dit principe kent geen aan- en uitsysteem. Sensoren meten voortdurend de omgevingstemperatuur en passen de lucht- en temperatuurstroom erop aan. Op deze manier wordt voorkomen dat de airconditioning uitschakelt als de ingestelde temperatuur is bereikt en weer inschakelt als de temperatuur verandert.

Airconditioning met een aan-uitsysteem gaan op volle kracht draaien als de temperatuur de ingestelde waarde overschrijdt. Dit maakt dat de luchttemperatuur wisselt. Het invertersysteem zorgt voor een gelijkmatiger klimaat en dus voor een hoog comfort. Bovendien is het energieverbruik lager dan bij aan-uitsystemen.

Energie Investeringsaftrek (EIA)EIA-Energielijst
Het koelen en verwarmen van een pand met invertertechniek is energiezuinig. De overheid geeft subsidie in de vorm van een fiscaal aantrekkelijke investeringsaftrek op de aanschaf van energiebesparende systemen: de Energie Investeringsaftrek (EIA). Omdat u via de EIA ca. 40% van de totale investeringskosten ten laste mag brengen van de fiscale winst, kan het belastingvoordeel oplopen tot ca. 10%. De subsidie geldt voor investeringen vanaf € 2.500,00.

Bent u benieuwd of uw bedrijf in aanmerking komt voor de EIA? Bekijk dan de Energielijst 2015 van de RVO. 

STORING?
T (026) 472 05 38

Contact

stekstempel1e Laurenskamp 4
6842 AM Arnhem
T (026) 472 05 38
M (06) 551 645 60
F (026) 472 05 39
KvK 09141487